Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Vi kan alle  synge!

Vi kan alle synge.  Hvorfor skal vi da lære det?

Som barn synger vi uten å tenke så meget over det. Det kommer av seg selv. Men mange voksne mister denne umiddelbare kontakt med sin sangstemme, enten fordi de har sunget lite eller fordi det har oppstått spenninger, som hindre den frie tone. Derfor må man lære seg å ”synge riktig”. Jeg baserer min sangundervisning på Den klassiske sangmetodikk, som forutsetter den dype pust, det vi kaller ”å puste med magen”. Det i seg selv er jo en god ferdighet å tilegne seg.

Som oppvarming jobber jeg mye med oppmyking og strekk av kroppen. Dette er viktig. Ellers gir jeg stemmeøvelser og sanger tilpasset den enkelte elev. De individuelle problemer har vidt forskjellig karakter; mange har på et tidspunkt fått fortalt at de ikke kan synge. Slike ubetenksomme uttalelser sitter langt inne, og må bearbeides.

Jeg prøver å formidle SANGGLEDEN i hele min arbeidsprosess. Vi må jo huske på at det å synge er en livsutfoldelse som aktiverer hele mennesket både fysisk og psykisk.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn